Επικοινωνείστε με την Ευδαιμονία

Επιφάνεια εργασίας

Επιφάνεια εργασίας

Επικοινωνήστε με τον Νίκο Γ. Μαστροπαύλο και την eudemonia.gr

στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

info@eudemonia.gr

ngmastro@gmail.com

στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Αρματωλών και Κλεφτών 16-18

11471 Αθήνα

Αφετηρία ταξιδιών

Είπαν οι φίλοι για εμάς

Πολλές φορές, όταν ξυπνάω τη νύχτα, ξαναδιαβάζω κείμενά σας… και οι ταλαιπωρημένες αισθήσεις μου αναβαπτίζονται στα αρχέγονα νερά του Αιγαίου… Ίασις!

Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

Ωραίες φωτογραφίες. Ο Νίκος Μαστροπαύλος κινείται αποτελεσματικά με το κρυμμένο και το φανερό, μεταξύ της αινιγματικότητας κα της έκπληξης.

Πολυδεύκης Ασωνίτης, φωτογράφος, καθηγητής φωτογραφίας

 

Ταξίδεψα…..ένα από τα καλύτερα γευστικά άρθρα που έχω διαβάσει

Βασίλης Μάνδρος

 

Όλες σας οι αναρτήσεις αναλύονται με λεπτομέρειες. Όλα τα χρώματα και αρώματα του Αιγαίου και όχι μόνο προσφέρουν ένα μείγμα υπέροχο το οποίο μόνο εσείς ξέρετε να μεταλαμπαδεύετε. Συγχαρητήρια!!!

Γιώργος Στρατάκης

 

Από τις πιο ωραίες και προσεγμένες σελίδες του διαδικτύου. Όλο μνήμες κι αρώματα και λόγου τέχνη. Απολαυστική.

Νίτσα Κομίνη Κιάσσου

 

Όλες οι αναρτήσεις σας, ένα ταξίδι γεύσεων και ονείρων! Σας ευχαριστώ!

Μίνα Καφούρου

Ο άνθρωπος ζωγραφίζει με τα πιάτα του και κάνει ποίηση με την ελληνική γλώσσα.

Βαγγέλης Πελέκης

 

Θα το δοκιμάσω, μόλις μπορέσω (δηλαδή του χρόνου, να καίει ο ήλιος…) Αλλά όσο νόστιμο και να βγει το πιάτο, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μου προξενήσει μεγαλύτερη απόλαυση από την αφήγησή σας!

Πάνος Σιμιτός

 

Μελετούσα το site σας και αυτό που ένοιωσα από το συνολικό πνεύμα της δουλειά σας ήταν: « Όταν η Τέχνη συναντάει την Τέχνη». Συγχαρητήρια!

Αλέξανδρος Μεγαπάνος

 

Θησαυρούς πολιτισμικής γευσιγνωσίας διασώζεις, Νίκο μου!
Μπράβο σου!

Νίκος Χατζηγεωργίου

 

Είστε ό,τι πιο σοβαρό και αξιόπιστο μπορώ να διαβάσω στα κοινωνικά δίκτυα για την παράδοση μας. Συγχαρητήρια!

Μαρία Διακάτου

 

Μεγάλη-ευχάριστη έκπληξη που σας συνάντησα σ αυτό το ταξείδι των γεύσεων και της μνήμης!!! Σας ευχαριστώ γι’ αυτό που μας προσφέρετε και μοιράζεστε μαζί μας… Από σήμερα νιώθω πλουσιότερο τον κόσμο μας, επειδή υπάρχετε!!!

Σιμεόνη Φύλη

 

Κάθε κείμενο του Νίκου Μαστροπαύλου είναι μια τρυφερή, νοσταλγική ξενάγηση στη Σπηλιά του Αλαντίν της παιδικής ηλικίας του και του γενέθλιου τόπου του, της Κάσου. Όπου κι αν είμαι, ό,τι κι αν κάνω, ό,τι κι αν με απασχολεί, όλα εξαφανίζονται μεμιάς όταν διαβάζω τα μαγικά κείμενά του και ξαναγίνομαι μικρό παιδί με κοντό παντελονάκι, ματωμένα γόνατα και τσέπες γεμάτες κλεμμένα μούσμουλα. Να ‘σαι καλά βρε Νίκο, που δεν μεγάλωσες ποτέ και δεν αφήνεις ούτε και εμάς να μεγαλώσουμε!

Οι λέξεις του είναι χρώματα: τις διαβάζεις και ζωγραφίζονται μπροστά στα μάτια σου θάλασσες και λιβάδια και καλοκαίρια. Διαβάζεις τις ιστορίες του και είναι σαν να ακούς μουσική. Σαν να σε χαϊδεύει ο άνεμος του πελάγους. Ο Νίκος Μαστροπαύλος με τις λέξεις και τις εικόνες του φτιάχνει “χάρτες” που μας δείχνουν πού είναι ο θησαυρός…

Στέφανος Ψημένος, ταξιδευτής-χαρτογράφος

 

Συγχαρητήρια! Είστε ένας πολύτιμος θησαυρός τέχνης, γεύσεων, πολιτισμού, ζωής, ανθρωπιάς οικογένειας. Χίλια μπράβο. Σας ευχαριστώ που μου χαρίζεται αυτό το μεθυστικό ταξίδι.

Laura Sargenti, private shef

 

Νίκος Μαστροπαύλος, ευδαίμων ταξιδευτής. Δεν τον χορταίνω!

Διαβάστε αυτό. Δουλεμένο με ποιητική μαστοριά, με αέρα και μαεστρία ενός γνήσιου ταξιδευτή που έμαθε να καταγράφει εμμονικά και με συνείδηση. Ολοένα και πιο σπάνια διαβάζουμε κείμενα που μας συγκινούν τόσο. Και χαίρομαι που η Τυροβολιά ενέπνευσε κάτι τέτοιο που αξίζει και με το παραπάνω να κοινοποιηθεί!

Διαβάστε περιγραφή ενός μάστορα ταξιδευτή, ενός αφηγητή του νόστου, ενός ωραίου Έλληνα που αναδεικνύει σαν μεγάλες, στο μπόι τους και σε όλη τους τη σημασία δηλαδή τις μικρές πατρίδες!

Δημήτρης Ρουσουνέλος, δημοσιογράφος

 

Όσο καλά μαγειρεμένο κι αν είναι ένα πιάτο αυτό που υπερισχύει στην πρώτη φάση είναι πόσο καλά έχει στηθεί…. Η γραφή σας τα έχει όλα, καλό δουλεμένη… Συγχαρητήρια. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή να με συμπεριλάβετε στους φίλους σας. Εύχομαι καλή και ωφέλιμη συμπόρευση.

Νία Χριστοπούλου, ταβέρνα «Το εξοχικόν», Μουζάκι Μεσσηνίας.

 

Απίστευτο κείμενο! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την λογοτεχνική απόλαυση και τις υπέροχες αναμνήσεις και πληροφορίες που σπέρνονται στα κείμενά σας.

Αντιγόνη Θεοχάρη

 

Η πένα του είναι μοναδική. Όμορφες λέξεις, πλούσιες.

Γιάννα Μπαλαφούτη, καθηγήτρια μαγειρικής

 

Πλούσιες λέξεις, συναίσθημα χωρίς επιτήδευση, γνώση και διάθεση για μοίρασμα. Επίσης ήθος γραφής (σπάνιο χάρισμα).

Popi Wallick, δημοσιογράφος

 

Με τα μαγικά σου λόγια μεταφέρομαι πάντα σε κάποιο γλέντι, γεύομαι ένα απλό φαγάκι ή κάθομαι και αγναντεύω δίπλα σου το πέλαγο αγαπητέ Νίκο, αγαπημένη eudemonia.

Αγαπητέ Νίκο τι ευτυχία να σε διαβάζω ! Τι ευτυχία να μαγειρεύω μαζί σου δυό ολόκληρες ώρες. Σαν να ήμουν εκεί και μου καθοδηγούσες το χέρι …βάλε και την δάφνη τώρα, ρίξε και λίγο παραπάνω πιπέρι … Σαν να έχω την γεύση του ψεύτο πετεινού σερβιρισμένου στην κλασική Κυριακάτικη πιατέλα με τα φλωμάρια, χρυσαφένια βάση για να υποδεχτεί θριαμβευτικά τον πετεινό! Ναι η Λήμνος ακόμα καλά κρατεί, μαγειρεύει ακόμα κρατώντας την παράδοση έχοντας σπάνια υλικά. Στην υγειά σου λοιπόν να πίνουμε στην υγεία τους, πάντα με φίλους και τέτοια απλά φαγάκια που κρύβουν όλα τα μυστικά της παράδοσης μας.

Γιώργος Γρηγοριάδης, Taste Local Greece

 

Αγαπητέ Νικόλα σε διαβάζω πάντα. Τα περί νησιωτικότητας σου υπέροχο. Πάντα στην Κάσο έμενα έκπληκτος όταν μέσα στην κουβέντα με κάποιον ηλικιωμένο ναυτικό, άκουγα ξαφνικά απίστευτες ιστορίες για μέρη μακρινά. Όμως και μέσα από την σοφία των αταξίδευτων ταξίδευα. Γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι είτε με το σώμα είτε με το μυαλό και στα μικρά νησιά μπορείς με την σκέψη σου να πάς παντού, εκεί που δεν σε φτάνει η καθημερινότητα της πόλης. Εύγε!

Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αρχιτέκτονας

 

Πολλαπλά μοναδικές περιγραφές, με ιδιαίτερη αξία στην εποχή μας, που πέρα από τον σεβασμό για την αξία του κάθε υλικού, την εικόνα του τόπου και τα κοινωνικά και ιστορικά στοιχεία, που τις διανθίζουν απολαυστικά, σε βάζουν στη φιλοσοφία του φαγητού και της κάθε συνταγής.

Ντίνα Γκρουμούτη, δημοσιογράφος

 

Υπέροχη η διήγηση, η ανάμνηση η αίσθηση του τόπου και των γεύσεων. Δεν ξέρω αν είναι επειδή τα στερήθηκα αυτά εγώ – ως  παιδί πόλης – αλλά μαγεύομαι από τα μέρη που τα συνέχει αυτή η παράδοση· και η αγάπη· και η μνήμη.

To φαγητό ως οδηγός μνήμης, οι γεύσεις ως μέρος του παλιού και του νέου, ως μέρος του τόπου και της αγάπης για κείνον και τους ανθρώπους της. Το ομορφότερο κομμάτι της ελληνικότητας.

Από τον εξαιρετικό Κασιώτη Νίκο Μαστροπαυλο.

Ένη Κούκουλα, Φωτογράφος

 

Απόλαυση πάντα ο λόγος σας και οι συνταγές σας. Μας ταξιδεύετε σε μονοπάτια δυσεύρετα πια.

Γιάννα Μουλαγιάννη

 

Η απόλυτη καθοδήγηση του μυαλού στο χέρι, που γράφει ή πατά τα τετράγωνα πλήκτρα! Μας φέρνεις κοντά, πολύ κοντά, να δίπλα σου καθόμουν και έβλεπα βήμα-βήμα! Εξαιρετικό άρθρο. Μπράβο! Είμαι πολύ ευτυχισμένος που σε έχω γνωρίσει από κοντά και ανακάλυψα το eudemonia.gr, που από τότε με γεμίζει γνώσεις στην μικρή, χρονικά, ξεγνοιασιά μου.

Τριαντάφυλλος Καλατζής, μάγειρας

 

Η παρέα με την Ευδαιμονία κάνει την ανάγκη τέχνη και φαντασία.

Δημήτρης Συριόπουλος

 

Τι καταπληκτικές περιγραφές, που δημιουργούν ζωντανές εικόνες!
«Ακούω» κιόλας τις μυρωδιές, που λέμε στην Κρήτη.

Βούλα Γενεράλη


    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Subject

    Your Message